Utmärkelser

White Guides älsklingskrog
Kyrkbyns Kök & Matsal är första krogen i Luleå som rekommenderas av matbibeln White Guide. White Guide är Sveriges största restaurangguide som kartlägger och rankar landets mest intressanta restauranger. Efter noggrant urval och test är vi på Kyrkbyns Kök & Matsal rankade som en av White Guides åttio hjärtekrogar. Det är vi mycket stolta över. Nedan kan du läsa lite om vad White Guide skriver om Kyrkbyns Kök & Matsal:

Nog krävs det en del kreativitet och självkänsla för att förvandla den gamla pizzerian till ett av norrbottenskustens bästa matställen. Platsen, mitt i världsarvet Gammelstads kyrkby, gör sitt till men det är matupplevelsen, det personliga mottagandet och de små finesserna som gjort att man nu drar fulla hus även mitt i veckan. Menyn är spännande, med något för alla smaker. Brödkorgen är i en klass för sig liksom de goda rörorna.

White Guide kommenterar matupplevelsen med uttalanden som ”en perfekt aptitretare”, ”en njutningsfull anrättning till ett modest pris”, ”perfekt tillagat” och ”ljuvligt”.

Hos oss på Kyrkbyns Kök & Matsal kan du alltid avnjuta det bästa, både vad gäller matupplevelse, vin och de små detaljerna som gör ett besök hos oss oförglömligt. Ta med vänner och familj och prova du med!

Årets vinkrog 2008 
Vi på Kyrkbyns Kök & Matsal är stolta över Munskänkarnas utmärkelse som årets vinkrog 2008. Utmärkelsen bygger bland annat på kriterier om variation och god kvalitet i vinutbudet. Även kombinationen maten, vinet och serveringen är en viktig faktor i utmärkelsen. Som enda krogen norr om Sundsvall med denna titel är vi mycket stolta över hedersbetyget. Vi lägger inte bara ner vår själ i vår matlagningskonst utan erbjuder alltid dig som gäst en fulländad upplevelse, där även vinet är en betydande detalj. Vi lägger stor vikt vid allt från vinglas till information och kunskaper om våra viner och vi rekommenderar dig gärna vin som förhöjer matupplevelsen. För dig som är extra intresserad kan du förkovra dig ytterligare med vinprovning i vår nyligen invigda vinkällare där vi lagrar över 250 vinsorter.

Våra öppettider

Varje dag serverar vi en speciellt komponerad lunchmeny med smaker från det norrländska köket. Kontakta oss för information om dagens rätter samt bordsbokning.

Lunch 95kr

Serveras måndag – lördag

Affärslunch 315kr

Tre rätters affärslunch serveras måndag – fredag

Affärslunchen avnjuter ni i vår separata restaurangdel